Юнкер пояснював Трампу позицію ЄС з допомогою яскравих карток – ЗМІ

П'ятниця, 27 липня 2018, 10:09

Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер на зустрічі з президентом США Дональдом Трампом використовував кольорові картки, щоб у спрощеному вигляді пояснити йому аргументи ЄС.

Про це повідомляє The Wall Steet Journal з посилання на джерела, знайомі з ходом зустрічі.

На зустрічі Юнкер скористався можливістю переконати Трампа утриматися від подальших каральних тарифів, які є дурістю і зашкодять обом сторонам.

"Якщо ви хочете бути дурнем, я теж можу бути дурнем", - сказав Юнкер Трампу.

На підтримку своїх аргументів президент Єврокомісії використав більше десятка кольорових карток. На кожній з них були представлені максимум три спрощені параметри з певної теми, наприклад торгівлі автомобілями або стандартів медичної техніки.

"Ми знали, що це не науковий семінар. Все має бути дуже просто", — повідомив представник ЄС, який був присутній на зустрічі.

Нагадаємо, після зустрічі Трампа і Юнкера було оголошено, що США і ЄС будуть домагатися скасування торгових мит, нетарифних бар'єрів і субсидій на промислову продукцію - за винятком товарів автопрому.

Вони також домовились розвивати торгівлю в сфері послуг і сільському господарстві, зокрема, підвищити експорт в Європу американської сої.

Крім того, ЄС збільшить імпорт скрапленого газу із США та, за словами Трампа, перетвориться у "величезного покупця".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.