У ЄС розкритикували суперечливу податкову реформу Молдови

П'ятниця, 27 липня 2018, 12:10

Глава місії Євросоюзу в Молдові Петер Михалко сподівається, що молдовська влада зупинить процес впровадження законопроектів податкової реформи та амністії капіталу, які, за його словами, парламент ухвалив "поспішно і непрозоро".

Про це повідомляє молдовське видання NewsMaker.

"Молдова взяла на себе зобов'язання у відносинах з ЄС, у тому числі відповідно до Угоди про асоціацію Молдова-ЄС, порядку денного асоціації і Меморандуму про макрофінансову допомогу.

Законодавство, прийняте сьогодні поспішним і непрозорим чином, якщо воно буде застосовано, може призвести до порушення цих зобов'язань і буде несумісне з поточними реформами, спрямованими на зміцнення верховенства закону, боротьбу з корупцією, відмиванням грошей та організованою злочинністю і поліпшення ділового клімату", - зазначив.

ЄС очікує, що молдовська влада зупинять процес впровадження цього законодавства і приведе його у відповідність до міжнародних стандартів.

У посольстві США в Молдові вкрай розчаровані прийняттям законодавства, яке "зменшить здатність Молдови боротися з відмиванням грошей".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.