Австрія зніме імунітет з дипломата Ірану, заарештованого за підготовку вибуху

Вівторок, 3 липня 2018, 13:35

Австрія заявляє, що зніме імунітет з іранського дипломата, затриманого в Німеччині через змову з метою нападу на іранську опозиційну групу.

Про це передає The Washington Post.

Маттіас Форенбахер, прес-секретар міністра закордонних справ Австрії, сказав, що Ірану повідомили про те, що дипломатичний статус підозрюваного буде скасований протягом 48 годин.

Посла Ірану у Відні викликали в міністерство і попросили "внести свій внесок у прояснення ситуації". Прокурори Мюнхена повідомили, що вони також розслідують дії цієї особи у зв'язку з нападом.

Поліція Бельгії у Німеччині заарештувала іранського дипломата разом з іншими двома бельгійськими громадянами іранського походження, яких підозрюють у підготовці вибуху на конференції опозиційної до влади Ірану Організації моджахедів іранського народу, що відбулася в Парижі 30 червня за участі адвоката Дональда Трампа Руді Джуліані.

Кілька колишніх європейських і арабських міністрів також взяли участь у засіданні іранських опозиційних груп у вигнанні, які прагнуть покласти край владі шиїтського мусульманського духовенства в Ірані. На заході були присутні 25 тисяч людей.

Міністр закордонних справ Ірану назвав новину зловісною і неправдоподібною, заявивши, що Тегеран готовий працювати з усіма зацікавленими сторонами, щоб докопатися до суті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: