Кремль відреагував на нове отруєння "Новічком" у Британії

Четвер, 5 липня 2018, 13:29

У Кремлі стурбовані "тривожними новинами" про отруєння двох осіб нервово-паралітичною речовиною "Новічок" у британському Еймсбері.

Про це заявив прес-секретар російського президента Дмитрій Пєсков, пише РБК.

"Це дуже тривожні новини, що викликають глибоку стурбованість. У зв'язку з подібними проявами, вже неодноразовими у Великій Британії. Ви знаєте, що з самого початку в Солсбері Росія заперечувала і продовжує заперечувати можливість будь-якої причетності до того, що там відбувалося. Зараз ми стурбовані, все ж у Європі повторюється використання таких речовин, хоча ми не володіємо інформацією, які речовини використовувалися", - сказав він.

Пєсков додав, що йому невідомо, чи зверталася Велика Британія до Росії з приводу нового інциденту із застосуванням "Новічка". За його словами, Москва раніше пропонувала провести розслідування, щоб сприяти безпеці, однак "взаємності ці звернення не знайшли".

"Ми шкодуємо, що два громадянина перебувають у важкому стані, ми бажаємо їм одужання", - підкреслив він.

Британська влада не звинувачувала Росію в причетності до нового інциденту, заявивши, що їхнє робоче припущення полягає в тому, що британці були отруєні слідами нервово-паралітичної речовини, що залишилися від первісного нападу.

Двоє британців залишаються у критичному стані після того, як їх було виявлено без свідомості у сусідньому місті з британським Солсбері. Британія чекає від РФ роз’яснень після нового отруєння "Новічком".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.