Лідери коаліційних партій Німеччини проведуть переговори для вирішення політичної кризи

Понеділок, 2 липня 2018, 16:12

Лідери трьох коаліційних партій Німеччини планують зустрітися у понеділок пізно ввечері, щоб спробувати розв'язати політичну кризу, яка виникла навколо міграційної політики.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на джерела в партіях.

Зустріч має початися о 22:00 за місцевим часом (опівночі за Києвом). У переговорах візьмуть участь лідер Християнсько-демократичного союзу канцлер Ангела Меркель, лідер Християнсько-соціального союзу і глава МВС Горст Зеегофер та лідер соціал-демократів Андреа Налес.

За інформацією Deutsche Welle, парламентські фракції ХДС та ХСС сьогодні також проведуть зустріч у Берліні з Меркель, але без Зеегофера. Агенція також підтверджує вечірні переговори лідерів трьох партій.

Як відомо, Зеегофер заявив про готовність піти з посади глави МВС та голови партії. На переговорах верхівки партії у ніч на 2 липня Зеегофер запропонував три варіанти розвитку подій: або ХСС схвалює курс Меркель в питанні міграційної політики, або він як міністр внутрішніх справ видає розпорядження не пускати на кордоні певних мігрантів, або ж іде з посад в уряді та партії.

Зеегофер не погоджується із позицією Меркель щодо біженців та наполягає на забороні перетину німецького кордону для мігрантів, які вже зареєстровані в інших країнах ЄС.

Минулого тижня на саміті глав урядів країн ЄС в Брюсселі вдалося досягти домовленості в питанні вирішення міграційної кризи. Зеегофер критично оцінив досягнення компромісу на загальноєвропейському рівні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.