Спілка громадського здоров'я Британії закликає на місяць відмовитися від соцмереж

відео
Середа, 1 серпня 2018, 15:26

Британська Королівська спілка громадського здоров'я (RSPH) стала ініціатором флешмобу Scroll Free September, закликавши користувачів соцмереж у вересні відмовитися від перегляду стрічки новин у Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat та інших платформах.

Про це йдеться у повідомленні на сайті організації.

Тимчасова відмова від соцмереж допоможе людям "повернути контроль над своїм життям", вважають у RSPH.

У минулорічній доповіді RSPH йдеться про те, що потенційними негативними наслідками від надмірного користування соцмережами є тривога та депресія, негативне ставлення до власного тіла, кібербулінґ, поганий сон, а також страх щось пропустити (FOMO).

"Дослідивши під час Scroll Free September, які саме аспекти користування соціальними медіа вам до вподоби, а які змушують вас почуватися погано, ви зможете створити більш здорові та збалансовані відносини з соцмережами в майбутньому. Відносини, в яких ви будете свідомим і уважним, і саме ви їх контролюватимете", – заявили в організації.

RSPH пропонує різні "статуси" охочим долучитися до флешмобу: тих, хто хоче повністю відмовитися від соцмереж на цей період, назвали "Холодними індичками". У організації нагадали, що учасники можуть надихатися прикладом акторок Емми Стоун та Дженіфер Лоуренс, музиканта Елтона Джона та телеведучого Саймона Коуелла.

"Соціальні метелики" не будуть заходити в соцмережі під час будь-яких заходів або зустрічей. "Нічні сови" не будуть користуватися соціальними медіа після 18:00. "Заклопотані бджілки" не будуть перевіряти власні акаунти під час навчання або роботи. Також можна стати "Сплячим псом" і відмовитись від поринання у соцмережі у спальні.

Раніше міністр охорони здоров’я Британії Джеремі Хант пригрозив запровадженням нових правил для соцмереж, якщо вони не робитимуть більше для захисту дітей онлайн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.