Турецьке МВС завело справу через коментарі в соцмережах про обвал ліри

Понеділок, 13 серпня 2018, 11:26

Міністерство внутрішніх справ Туреччини заявило, що воно проводить необхідні правові заходи щодо публікацій у соціальних мережах на тему курсу ліри, які створюють негативне сприйняття економіки країни.

Про це пише Reuters.

За інформацією відомства, з 7 серпня було виявлено 346 акаунтів у соціальних мережах, які розмістили коментарі про ослаблення турецької ліри "провокаційним чином". Міністерство відреагувало, почавши відповідне розслідування, йдеться у повідомленні.

У перші години понеділка в азіатсько-тихоокеанському регіоні курс ліри пробив позначку у 7 лір за долар, піднявшись до 7.24 , потім опустившись до 7.06.

За цей рік турецька ліра вже втратила 40% своєї вартості, здебільшого через хвилювання про розширення президентського впливу на економіку та конфлікт зі Сполученими Штатами.

"Не забувайте, якщо у них є їхні долари, у нас є наші люди, наш бог", - заявив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган і закликав громадян обмінювати долари і євро на національну валюту

Центробанк Туреччини у понеділок запровадив заходи на ринку іноземних валют для порятунку ліри, яка встановила новий рекорд падіння.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: