До розслідування отруєння Скрипалів залучили детективів з особливими вміннями

Вівторок, 28 серпня 2018, 10:22

Двох детективів Скотленд-Ярду зі спеціальними навичками з розпізнавання осіб залучили до розслідування отруєння у британському Солсбері.

Про це повідомляє Sky News.

За інформацією телеканалу, детективи мають рідкісні вміння запам'ятовувати обличчя, та, як вважають, вони відіграли важливу роль у визначенні двох російських підозрюваних, видачі яких британська влада хоче від Росії.

Детективів відправили до Солсбері на початку розслідування отруєння Скрипалів. Вони є частиною команди, яка переглядає 5000 годин записів камер відеоспостереження, намагаючись ідентифікувати підозрюваних.

"У них є вроджена майстерність, яку не можна купити або виробити в собі. У них дуже незвичайна здатність запам'ятовувати обличчя, побачені на фотографії, в фільмах, або людей, з якими вони зустрічалися", - розповів колишній старший інспектор поліції Лондона Мік Невілл.

Він додав, що ці спеціалісти не зосереджуються на очевидних прикметах, а можуть розпізнати обличчя до наймеших деталей.

4 березня британський колишній подвійний російський шпигун Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були виявлені без свідомості в парку британського міста Солсбері. Британія стверджує, що вони були отруєні нервово-паралітичною речовиною класу "Новічок", виробленою в Росії. Лондон звинуватив у інциденті Москву, РФ провину заперечує.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: