Лондон назвав інтерв'ю Петрова і Боширова образою британської розвідки

Четвер, 13 вересня 2018, 19:41

Інтерв'ю підозрюваних в отруєнні в Солсбері Олександра Петрова і Руслана Бошорова російському телеканалу є образою британської розвідки.

Про це заявив прес-секретар прем'єр-міністра Великої Британії Терези Мей, повідомляє Sky News.

"Брехня і грубі фальсифікації в цьому інтерв'ю, яке було дано телеканалу, що спонсорується російською державою, є образою державних розвідслужб. Але що ще важливіше, вони глибоко образливі для постраждалих від цього жахливого нападу і їхніх близьких ", - сказав він.

Прес-секретар прем'єра заявив журналістам, що британська поліція "дуже чітко" виклала докази проти двох підозрюваних і кажучи про їх заперечення своєї причетності, він сказав, що "на жаль, це те, чого ми очікуємо".

"Вони люди, що перебувають у розшуку, і ми зробили всі кроки для забезпечення їх затримання і притягнення до відповідальності у Великій Британії, якщо вони знову виїдуть за межі Росії", - додав він.

Боширов і Петров дали інтерв’ю пропагандистському ресурсу Russia Today, главред якого заявила, що чоловіки самі їй подзвонили і запропонували зустріч.

Вони підтвердили, що дійсно їздили в Солсбері, але тільки з туристичною метою – подивитися на "знаменитий своїм 123-метровим шпилем собор".

Вони також заперечили роботу на Головне розвідувальне управління РФ і заявили, що працюють у сфері фітнес-індустрії.

Петров і Боширов зазначили, що вирішили дати інтерв'ю ЗМІ після заяви президента РФ Владімір Путіна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.