Британські лейбористи вирішили підтримати новий референдум щодо Brexit

Понеділок, 24 вересня 2018, 12:14

Британська опозиційна Лейбористська партія збереже можливість референдуму щодо будь-якої угоди про Brexit з Європейським Союзом, але віддає перевагу національним виборам.

Таке рішення було ухвалено за результатами зустрічі керівництва, повідомляє Sky News.

Формулювання, прийняте після п'ятигодинної партійної зустрічі, гзвучить так: "Якщо ми не зможемо отримати загальні вибори, лейбористи повинні підтримувати всі варіанти, що залишилися на столі, включаючи кампанію за публічне голосування".

Прихильники ЄС серед лейбористів були дещо розчаровані формулюванням, яке обіцяє боротися за другий референдум лише в тому випадку, якщо не буде призначено загальних виборів.

Фінансовий речник партії Джон МакДоннелл заявив, що партія поважає результати першого референдуму 2016 року, а тому другий референдум має вирішувати тільки долю угоди з ЄС, а не питання виходу з блоку.

"Ми вважаємо, що загальні вибори є найкращим рішенням, тому що люди можуть потім провести широкомасштабні дебати, а також обрати команду, яка потім буде вести переговори. Якщо ми не зможемо провести загальні вибори, ми збережемо варіант "Голосування людей" на столі, і будемо його пропонувати, але я б більше віддав перевагу загальним виборам ", - сказав МакДоннелл.

Лейбористська партія має офіційно ухвалити це рішення на конференції у вівторок.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: