Другий аеропорт Гельсінкі відновить пасажирське сполучення через "Північний потік-2"

Понеділок, 3 вересня 2018, 14:21

В аеропорту Гельсінкі-Малмі після багаторічної перерви відновлюється рейсове пасажирське сполучення через будівництво газопроводу "Північний потік-2".

Як повідомляє Yle, в аеропорту в середу приземлився вертоліт німецької компанії Wiking Helikopter Service, який в найближчі дні почне перевозити працівників на місце будівництва газопроводу "Північний потік-2".

Востаннє регулярні пасажирські рейси з аеропорту Малмі здійснювалися в 2011 році, коли данська компанія Bel Air перевозила будівельників "Північного потоку-1" на місце роботи.

Частину елементів конструкцій газопроводу будуть перевозити на місце будівництва через Фінляндію, що принесе дохід країні.

До відкриття в 1952 році аеропорту Вантаа Малмі був головним аеропортом не тільки Гельсінкі, але і всієї Фінляндії. Наразі він використовується малою авіацією та у тренувальних цілях.

Майбутнє аеропорту досі залишається відкритим. Термін чинного договору між містом Гельсінкі і Товариством друзів аеропорту Малмі, що виступає за збереження аеродрому, закінчується в кінці 2019 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.