Проблеми ЄС у тому, що політики ставлять партії вище за Європу – іспанський віце-спікер

Середа, 5 вересня 2018, 11:11

Стратегічні питання розвитку ЄС не мають залежати від зміни влади в окремих європейських країнах.

Таку думку під час 28-го економічного форуму у місті Криниця-Здруй (Польща) висловила віце-спікер Генерального кортесу Іспанії Мікаела Наварро Гарзон, передає кореспондент "Європейської правди".

"Ми існуємо в демократичному світі, і це добре, але це створює ризики, коли якась партія, прийшовши до влади, обіцяє скоригувати курс ЄС", - заявила вона.

На думку іспанської віце-спікерки, "не для всіх зрозуміло, що спільнота, якою є ЄС, ділиться з усіма членами не лише позитивом, але й ризиками".

"І тут зявляється прагнення відмовитися від цього негативу. Але варто розуміти: ми є єдиною спільнотою, а спільнота має бути разом і у доброму, і в поганому. Саме тому політикам всередині європейських країн варто мати розуміння, що частина питань, які виходять за межі їхніх країн, не має корегуватися залежно від результатів виборів в одній країні", - додала вона.

Варто зазначити, що ця заява стала відповіддю на заяви польського віце-прем'єра Пьотра Глінського та угорського глави МЗС Петера Сійярто, які розкритикували курс Євросоюзу.

"Для Іспанії членство в ЄС стало шляхом виходу з багаторічного громадянського протистояння. Саме тому Іспанія зажди буде підтримувати ЄС", - резюмувала Мікаела Наварро Гарзон.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: