Справа "Наутілуса": суд почав розгляд апеляції Мадсена

Середа, 5 вересня 2018, 17:53

Вищий суд Копенгагена у середу почав розгляд апеляції данського винахідника Петера Мадсена, який оскаржує вирок про довічне ув’язнення за вбивство шведської журналістки.

Про це повідомляє The Local.

Мадсен оскаржує свій довічний вирок, але не те, що його визнали винним у вбивстві. Судові слухання також відбудуться 12 і 14 вересня, після чого винесуть рішення щодо апеляції.

Його адвокат наполягає на тому, що рішення не оскаржувати свою провину "не повинно, звичайно, тлумачитися як визнання вини".

"Він розуміє, що він був визнаний винним, і він повинен з цим жити. Він вирішив не продовжувати боротьбу, він не має необхідної для цього енергії", - заявила Бетіна Холд Енгмарк.

Вона сказала, що вирок був "непропорційним у порівнянні з юридичним прецедентом". У Данії лише одна особа, окрім Мадсена, була засуджена до довічного ув'язнення за одне вбивство.

Довічне ув'язнення в Данії, як правило, означає, що засуджений проводить у в'язниці 15-17 років без права на дострокове звільнення. Після цього ув’язнений може подати прохання про помилування.

Нагадаємо, 25 квітня Мадсен був засуджений до довічного ув’язнення за вбивство шведської журналістки Кім Валль на борту приватного підводного човна "Наутілус".

Суд також визнав Мадсена винним у сексуальному насильстві та оскверненні трупа.

Мадсен заперечував свою провину у вбивстві, заявивши, що Валль померла в результаті аварії. Але він визнав, що розчленував тіло Валль та викинув частини у море.

Він кілька разів змінював свої свідчення і перед тим стверджував, що журналістка загинула після того, як їй на голову впав важкий люк.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.