США похвалили Грецію за покарання РФ, Афіни просять Пентагон розгорнути ще 3 бази

Четвер, 11 жовтня 2018, 09:30

Грецький міністр оборони Панос Камменос закликав Сполучені Штати збільшити двосторонню співпрацю в галузі безпеки з Афінами, зокрема розгорнувши ще три військові бази в Греції, окрім існуючої в бухті Суда на Криті. Йдеться про міста Лариса, Волос та Александрополіс.

Про це пише Ekathimerini.

"Я хочу підтвердити, що Греція вважає Сполучені Штати стратегічним партнером і союзником, єдиним, посмію сказати", - заявив Камменос під час зустрічі з міністром оборони США Джеймсом Меттісом у Пентагоні. 

Камменос провів зустріч у Вашингтоні перед тристороннім самітом Греції, Кіпру та Ізраїлю. США є офіційним партнером цього середземноморського союзу.

"Для Греції дуже важливо, щоб Сполучені Штати розгорнули військові засоби в Греції більш постійно, не тільки в Суді, але і в Ларисі, Волосі, в Александрополісі", - сказав він.
 
Під час зустрічі Меттіс подякував Камменосу за те, що Греція продовжує підтримувати американську базу в Суді, важливому логістичному центрі.

Меттіс високо оцінив рішення Греції щодо доведення витрат на оборону до 2% від ВВП та модернізацію військових літаків F-16 на суму 1,5 млрд доларів.

"Він також подякував міністру оборони Греції за нещодавні дії його країни з метою боротьби з російською злочинною діяльністю в регіоні, і обидві сторони погодились продовжувати притягувати Росію до відповідальності", - сказав Пентагон.

У липні Греція вислала двох російських дипломатів, яких звинуватила у наданні коштів протестним групам, що виступають проти угоди про перейменування Македонії. Греція також заблокувала в'їзд в країну іншим російським чиновникам. Афіни звинувачували російських дипломатів також у невдалій спробі підкупу грецьких державних службовців і митрополитів грецької православної ієрархії, і спробах отримати вплив на Афоні.

6 серпня МЗС Росії повідомило про дзеркальну відповідь на висилку російських дипломатів з Афін.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.