Росія ще не знає, чи вийде з Ради Європи

Четвер, 11 жовтня 2018, 16:24

Росія до січня визначиться зі своєю позицією щодо членства в Раді Європи.

Про це заявила в четвер журналістам спікер Ради Федерації Валентина Матвієнко, повідомляє "ТАСС".

"Росія зі своєю позицією остаточно визначиться до січня місяця. Тому що в січні або ми подаємо заявку на продовження роботи, якщо для цього будуть створені умови, або ми не подаємо заявку, і тоді вже можуть бути інші рішення", - сказала вона.

У четвер Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд повідомив, що Росія не планує повертатися до роботи в ПАРЄ у січні. "Те, що я почув від Росії – вони не повернуться у січні. Це те, що мені було сказано", - повідомив генсек, додавши, що "не погоджується з такою позицією російської сторони".

Ягланд проінформував, що з огляду на це готовий представити новий бюджет Ради Європи, який виходитиме з очікуваного виходу Росії із організації.

Очікується, що нарис бюджету, який виходить з припущення про вихід РФ, буде представлений на екстреному засіданні Комітету міністрів РЄ в п’ятницю.

9 жовтня у ПАРЄ планували розглянути питання про зняття санкційного тиску з РФ. Москва вже понад рік не платить гроші до бюджету РЄ та шантажує Страсбург припиненням своєї роботи в організації. Депутатам пропонували стати на шлях "прощення" – закрити очі на порушення Росії та забути про санкції щодо російських депутатів.

Проте на засіданні асамблея не знайшла голосів для зміни санкційних правил заради РФ і відклала вирішення цього питання на наступний рік.

Детально про дебати та про те, в чому полягає перемога – в статті "Кремль програв битву за Страсбург: як підкилимна гра Ягланда призвела до поразки росіян у ПАРЄ".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: