Соратники Меркель у Баварії розповіли, з ким формуватимуть коаліцію

Понеділок, 15 жовтня 2018, 11:22

Християнсько-соціальний союз (ХСС), який на виборах до Ландтагу Баварії , за попередніми підрахунками, набрав 37,2% голосів і втратив абсолютну більшість, шукатиме партнера або партнерів для формування коаліції в земельному парламенті серед демократичних сил.

Про це повідомив прем'єр-міністр Баварії та член Християнсько-соціального союзу (ХСС) Маркус Зедер,який, як очікується, збереже свою посаду, передає Deutsche Welle.

За його словами, ХСС готовий до переговорів з усіма партіями за винятком правопопулістської "Альтернативи для Німеччини" (АдН), за яку на виборах віддали голоси попередньо 10,2% виборців. Маркус Зедер віддає перевагу коаліції з "Вільними виборцями" (11,6%) та, ймовірно, Вільною демократичною партією (5,1%).

Переговори про утворення коаліції з Зеленими (17,5%) він поки що не обмірковує.

Міністр внутрішніх справ Німеччини, лідер ХСС Горст Зеегофер також відзначив, що віддає перевагу коаліції з "Вільними виборцями". "Варто було б вести діалог з усіма демократичними силами. Однак і моїм пріоритетом стала б коаліція з "Вільними виборцями", якби вона була досяжна", - зазначив він.

Своєю чергою лідер "Вільних виборців" Хуберт Айвангер також виступив за співпрацю з ХСС і закликав союз до коаліційних переговорів.

На нинішніх виборах до Ландтагу Баварії, партія ХСС, яка висувається тільки у цій федеральній землі, здобула найгірші результати з 1950 року і втратила абсолютну більшість.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.