ЄК продовжила антидемпінгові мита на безшовні труби з РФ та України

Вівторок, 2 жовтня 2018, 16:11

Європейська комісія продовжила дію антидемпінгового мита на ввезення в регіон безшовних труб діаметром не більше ніж 406,4 мм із Росії на рівні 35,8%, випливає з документів ЄК.

Про це повідомляє "Интерфакс" з посиланням на документи ЄК.

При цьому антидемпінгове мито на постачання до ЄС труб із заводів групи ЧТПЗ (Челябінського трубопрокатного заводу та Первоуральського новотрубного заводу) становить 24,1%, для заводів "Трубної металургійної компанії" - 28,7%.

Крім того, Єврокомісія продовжила дію антидемпінгового мита на ввезення безшовної труби з України в розмірі 25,7%. При цьому для Дніпропетровського трубного заводу мито становить 12,3%, для заводів групи "Інтерпайп" - 13,8%.

Проведене ЄК розслідування (стосується періоду з липня 2016 року до червня 2017 року) доводить привабливість європейського ринку для російських виробників сталевих труб. Так, щорічний попит у країнах Євросоюзу на сталеві труби становив у період проведення розслідування 1,3 млн тонн (1,5 млн тонн у 2014 році), що є одним із найсуттєвіших показників споживання у світі.

Після запровадження додаткових загороджувальних мит на сталеву продукцію з боку США європейський ринок став ще привабливішим для російських компаній, а вартість російських труб, які постачають до Європу, нижча за ціни європейських виробників.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.