Посол анонсував візит Клімкіна у штаб-квартиру НАТО

Вівторок, 2 жовтня 2018, 16:27

Голова МЗС України Павло Клімкін у середині жовтня відвідає штаб-квартиру НАТО в Брюсселі, аби обговорити, зокрема, питання внесення змін до Конституції щодо прагнень України приєднатись до Альянсу.

Про це в інтерв'ю телеканалу "Прямий" у вівторок повідомив посол України при НАТО Вадим Пристайко.

"15 жовтня тут буде із візитом міністр закордонних справ Клімкін, який зможе обговорити це питання (внесення змін до Конституції України щодо закріплення стратегічного курсу країни на членство в ЄС і НАТО. – Ред.) з генсеком також", - сказав Пристайко.

Посол додав, що Україна завжди заявляла про серйозність своїх намірів приєднатися до НАТО, і тепер її ініціативу внесення змін до Конституції члени Альянсу розглядають без остраху.

"Я не чув жодного, хто би сказав, що вони з острахом це сприймають. Це не є дуже стандартний шлях. Але є країни, які внесли в Конституцію відповідні зміни. Кожна країна, яка має Конституцію сотні років… для них це дуже серйозний крок. Це в першу чергу демонстрація серйозності намірів України", - додав посол.

20 вересня Верховна рада направила до Конституційного суду для отримання висновку президентський проект закону про внесення змін до Конституції України щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в ЄС та у НАТО.

Читайте також: "ЄС і НАТО на вибори: чому конституційна ініціатива Порошенка може обернутися пшиком";

"Шкоди не буде, користь можлива: що насправді змінять "євроатлантичні норми" у Конституції".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.