Росія планує ракетні випробування біля Норвегії на тлі навчань НАТО

Вівторок, 30 жовтня 2018, 09:44

Цього тижня російські військово-морські сили планують випробувати ракети в міжнародних водах біля узбережжя Норвегії.

Про це повідомляють офіційні представники Норвегії та НАТО, оскільки західний військовий альянс проводить у країні свої найбільші військові навчання з кінця "холодної війни", пише RFE/RL.

"Росія має значну присутність на півночі, зокрема біля Норвегії. Численні війська беруть участь в маневрах, і вони регулярно тренуються", - заявив Столтенберг. 

Російські чиновники звинувачують альянс у провокаційній поведінці біля кордонів.

Навчання мають проходити з 1 по 3 листопада, на захід від прибережних міст Крістіансунд, Молде та Олесунн.

"Тут немає нічого драматичного, ми це відзначили і будемо відслідковувати російські маневри", - заявив міністр оборони Норвегії Франк Бакке-Єнсен.

У Норвегії з 25 жовтня по 7 листопада тривають найбільші після закінчення холодної війни військові навчання НАТО Trident Juncture 2018.

У масштабних навчаннях беруть участь війська 29 країн-членів альянсу, а також Швеції та Фінляндії. Всього у повітрі, на суші і на морі - близько 50 тисяч особового складу. До Trident Juncture залучили 65 кораблів, 250 військових літаків та близько 10 тисяч одиниць техніки.

У вересні Росія провела на Далекому Сході найбільші за свою сучасну історію військові маневри "Восток-2018" із залученням майже 300 тисяч військових.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.