Прокурор Саудівської Аравії відвідав консульство в Стамбулі, де вбили журналіста

Вівторок, 30 жовтня 2018, 12:59

Прокурор Саудівської Аравії провів другий раунд переговорів з офіційними особами Туреччини у вівторок і відвідав консульство Саудівської Аравії в Стамбулі, де чотири тижні тому був убитий журналіст Джамаль Хашоггі.

Про це повідомляє Reuters.

Вбивство Хашоггі переросло в кризу для світового експортера нафти Саудівської Аравії, яка спочатку заперечувала будь-які звинувачення та натяки на її роль у його зникненні.

Прокурор Сауд Аль Моджеб прибув до Стамбула в неділю ввечері і провів переговори в понеділок з головним прокурором Стамбула. Це сталось за кілька днів після того, як саудівський прокурор заявив, що вбивство Хашоггі було навмисним.

Джамаль Хашоггі, оглядач газети Washington Post і критик наслідного принца Саудівської Аравії Мохаммеда бін Салмана, був убитий у консульстві після того, як вирушив туди отримати документи для майбутнього шлюбу.

Саудівські офіційні особи спочатку наполягали на тому, що Хашоггі покинув будівлю 2 жовтня. Турецька сторона стверджувала, що він був убитий всередині командою агентів, спеціально направленою з Саудівської Аравії.

У понеділок міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу закликав Ер-Ріяд завершити розслідування якомога швидше. "Вся правда повинна бути розкрита. Ми вважаємо, що візит Моджеба дуже важливий для того, щоб правда була встановлена", - сказав він.

Туреччина закликала видати їй 18 підозрюваних у вбивстві Хашоггі для суду в турецьких судах, але Саудівська Аравія заявили, що вони постануть перед судом у королівстві.

Читайте детальніше: "Гроші проти моралі: чому згасає скандал з убивством у саудівському консульстві в Стамбулі".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.