Прокурор Саудівської Аравії відмовився відповідати на ключові питання у справі Хашоггі

Середа, 31 жовтня 2018, 09:54

Прокурор Саудівської Аравії Сауд Аль Муджеб, який прибув до Стамбула для проведення розслідування убивства журналіста Джамаля Хашоггі, відмовився відповідати на ключові питання турецької сторони.

Про це повідомив колумніст турецького видання Hürriyet Абдулкадір Сельві з посиланням на власні джерела.

За його інформацією, турецька влада поділилися з прокурор Саудівської Аравії деякими наочними доказами у справі, але відчувала себе "некомфортно", коли Аль Моджеб зажадав отримати віртуальну копію телефону Хашоггі. Перш ніж зайти у саудівське генконсульство 2 жовтня, Хашоггі віддав телефон своїй нареченій, попросивши її сповістити конкретних осіб, якщо він затримається надовше.

Прокурор Аль Моджеб був тим представником саудівської влади, який минулого тижня визнав, що убивство журналіста було спланованим. Проте він відмовлявся відповідати на питання турецьких посадовців, де знаходиться тіло Хашоггі, а також хто дав наказ скерувати у Стамбул загін із 15 саудівських агентів-убивць.

"Чому прокурор Саудівської Аравії приховує інформацію про місцезнаходження тіла від своїх турецьких колег? Тому що він, можливо, приїхав у Туреччину не для того, щоб вирішити справу убивства, а щоб врятувати спадкового принца", - припускає колумніст.

Представник саудівської корони також відмовив туркам у допиті 18 осіб, затриманих Ер-Ріядом за підозрою у причетності до вбивства.

Саудівські офіційні особи спочатку наполягали на тому, що Хашоггі покинув будівлю 2 жовтня. Турецька сторона стверджувала, що він був убитий всередині командою агентів, спеціально направленою з Саудівської Аравії.

У понеділок міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу закликав Ер-Ріяд завершити розслідування якомога швидше. 

Читайте детальніше: "Гроші проти моралі: чому згасає скандал з убивством у саудівському консульстві в Стамбулі".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: