Порошенко хоче показати Сальвіні "пекло", викликане Путіним на Донбасі

Четвер, 4 жовтня 2018, 09:55

Міністр внутрішніх справ Італії, віце-прем'єр Маттео Сальвіні, який виступає за перегляд санкцій ЄС проти РФ, може бути недостатньо поінформованим про трагедію, яку переживає Україна через агресію Москви.

Про це заявив президент України Петро Порошенко у інтерв'ю La Repubblica.

"Я хотів би завезти Сальвіні на Донбас. Я би показав йому школи та ринки, розбомблені росіянами, мертвих дітей, а також дітей-сиріт та вдів військових, зруйновані міста... і я впевнений, що він тоді зрозуміє, наскільки необхідні санкції проти Москви", - сказав Порошенко.

"Боюся, насправді, що ваш міністр внутрішніх справ не знає про глибоку трагедію, яку переживає Україна через Кремль", - додав він.

Порошенко запевняє, що сказав би Сальвіні: "Цінності важливіші за гроші. Найкраще дотримуватися зобов'язань перед Європейським Союзом, ніж вести справи з Росією".

"Моя країна вже чотири роки є метою московської агресії з російськими солдатами, які вбивають наших солдатів і наших мирних жителів на нашій території. Сальвіні я також міг би розповісти про жахливі умови життя в'язнів українців в російських в'язницях, або переслідування 350 тисяч кримських татар, які не взяли російських паспортів після незаконної анексії Москви", - наполягає президент України.

 
Маттео Сальвіні
mesop.de

"Такі порушення міжнародного права, які вже призвели до одинадцяти тисяч смертей, мають викликати протест у будь-якого політика, який поважає себе", - переконаний Порошенко

Путін, за словами Порошенка, - "не диявол, а лише імператор, який хоче поглинути Україну, навіть не зважаючи на думку її народу".

"Припустимо, завтра він може зробити те ж саме з Сардинією. Провести фейковий референдум і оголосити про те, що острів раптово став російським. Кожен італієць тоді буде боротися, щоб повернути його і, очевидно, буде мати підтримку в усьому світі. Таким же чином я очікую від всіх, зокрема від Італії, боротися проти російської військової окупації моєї країни.

Ми не просимо солдат. Ми просимо тільки, щоб Європейський союз залишався єдиним на нашому боці, адже залишатися єдиними - це єдиний спосіб бути сильнішими, Адже на Донбасі ми не тільки захищаємо наш національний суверенітет, ми також є демократичним форпостом Європи проти амбіцій Москви", - додав Порошенко.

Сальвіні раніше заявляв, що хотів би бачити президента РФ Путіна в кріслі прем'єр-міністра Італії. Він неодноразово відвідував Росію і окупований Крим, а також критикував санкції проти Росії. Водночас він не вважає себе проросійським.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.