Росія вирішила зняти обмеження на постачання низки товарів з Молдови

Четвер, 1 листопада 2018, 09:51

Президент Росії Владімір Путін вирішив відмінити з 1 січня 2019 року митні збори на експорт до Росії низки товарів молдовського виробництва.

Про це у своєму Facebook заявив молдовський лідер Ігор Додон, який зустрівся з Путіним у Москві 31 жовтня.

За словами Додона, йдеться про овочі, фрукти (яблуні, черешня, слива, нектарин тощо), плодовоовочеві консерви та виноробну продукцію.

Ще в січні 2017 року російський лідер пообіцяв, що Москва почне знімати обмеження на постачання в РФ молдовської сільськогосподарської і виноробної продукції. Її ввезення було обмежене в 2013-2014 роках на тлі активного зближення Молдови з ЄС, яке завершилося підписанням між Кишеневом і Брюсселем Угоди про асоціацію та створення зони вільної торгівлі.

У Москві Додон отримав також 11 автомобілів "КамАЗ", які російська сторона вирішила "подарувати" комунальним службам Молдови.

"В рамках обговорення питань в сфері гуманітарного співробітництва досягли домовленості оголосити 2019 рік Роком Молдови в Росії, а 2020 й - роком Росії в Молдові і розробити план спільних заходів", - розповів президент.

Також президенти "попередньо домовилися продовжити реалізацію заходів щодо амністії щодо громадян Молдови, які працюють в РФ, і які порушили, з тих чи інших причин, законодавство Росії за 26-ю статтею".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.