У Раді Європи розказали росЗМІ, коли Росія востаннє сплатила свій внесок

Понеділок, 12 листопада 2018, 14:39

Росія востаннє виплатила частину свого внеску в бюджет Ради Європи в розмірі 10 мільйонів євро наприкінці лютого 2017 року.

Про це російському агентству РИА Новости повідомили у прес-службі Ради Європи.

"В той час, як Росія виплатила перший транш в розмірі близько 10 мільйонів євро до кінця лютого 2017 року, 30 червня того ж року вона оприлюднила заяву про призупинення виплати частини внеску, що залишився, в розмірі 22 мільйонів євро в бюджет Ради Європи, пославшись на позбавлення Росії права голосувати в Парламентській асамблеї Ради Європи.

З того часу і до тепер пір Росія не виплатила жодного фінансового внеску в бюджет Ради Європи", - повідомили в прес-службі.

Наприкінці червня 2017 року стало відомо, що Москва призупиняє виплату свого внеску до Ради Європи у зв'язку з неучастю делегації РФ в роботі ПАРЄ. ПАРЄ позбавила російську делегацію права голосу у зв’язку з анексією Криму, а РФ перестала брати участь у сесіях ПАРЄ.

Цього року Росія продовжила не виплачувати свій внесок. Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд під час екстреної зустрічі Комітету міністрів Ради Європи у жовтні дав розпорядження представникам країн-членів РЄ готувати бюджет організації на 2019 рік без урахування фінансового внеску Росії.

 Ягланд також повідомив про рішення Російської Федерації не повертатися до роботи в ПАРЄ у січні. 

Читайте також: "Анафема по-страсбурзьки: як у Раді Європи готуються до розлучення з Кремлем".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: