Німецький депутат: збереження Росії в ПАРЄ дає інструмент тиску на Москву

Четвер, 1 листопада 2018, 09:31

Збереження членства Російської Федерації у Раді Європи може бути ефективним механізмом тиску на Москву.

Про це заявив голова фракції соціалістів, демократів та зелених в Парламентській асамблеї Ради Європи, депутат Бундестагу Франк Швабе під час візиту до Києва, повідомляє Deutsche Welle.

"У своїх доповідях ми акцентуємо увагу, якою жахливою є ситуація із дотриманням прав людини на Північному Кавказі та в Криму. І повну відповідальність за це несе Росія. Проте ми все одно хочемо зберегти з нею діалог. Якби Росії не було в Раді Європи, то ми навіть не могли б її закликати змінити цю ситуацію чи вимагати від неї відкрити нам доступ до цих територій", - сказав Швабе.

На його думку, у ПАРЄ ще залишаються важелі, які дають можливість чинити тиск на Росію.

"Я думаю, що буде правильним залишити і зберегти ці інструменти тиску на Кремль. І ми маємо зробити все для вибудовування діалогу", - додав німецький депутат.

В той же час Швабе визнав, що у нього немає відповіді стосовно того, коли саме можна очікувати повернення делегації РФ до ПАРЄ та як відбуватиметься.

Нагадаємо, генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд заявив, що якщо Росія не відновить платежі у бюджет Ради Європи у 2019 році, її участь в статутних органах буде припинена.

Ягланд також дав розпорядження представникам країн-членів РЄ готувати бюджет організації на 2019 рік без урахування фінансового внеску Росії.

МЗС РФ звинуватило ПАРЄ в системній кризі в Раді Європи, а у Росії замислилися над замороженням членства в Раді Європи, не чекаючи виключення.

Читайте також: "Анафема по-страсбурзьки: як у Раді Європи готуються до розлучення з Кремлем".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.