У Анкарі обурені заявою французького міністра про Ердогана

Понеділок, 12 листопада 2018, 16:41

Директор з комунікацій президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана заявив у понеділок, що останні висловлювання міністра закордонних справ Франції Жан-Ів ле Дріан про турецького лідера є неприйнятними.

Про це пише Reuters.

Ле Дріан звинуватив турецького президента у політичних іграх навколо справи вбитого саудівського журналіста Джамаля Хашоггі.

Ле Дріан заявив у понеділок, що Франція, наскільки він знає, не володіє записами, пов'язаними з вбивством Хашоггі, що суперечило зауваженням Ердогана. Той у суботу повідомив, що Туреччина передала аудіозаписи Сполученим Штатам, Німеччині, Франції та Великій Британії.

Журналіст Джамаль Хашоггі зник 2 жовтня під час візиту до консульства Саудівської Аравії у Стамбулі. За даними турецьких правоохоронців, там його, швидше за все, вбили.

2 жовтня до Стамбула прибули 15 громадян Саудівської Аравії, серед яких і чиновники. Вони перебували в саудівському консульстві в той же самий час, що і Хашоггі. Всі вони пізніше покинули Туреччину. Ердоган переконаний: у Ер-Ріяді точно знають, що вбивця або вбивці є серед цих 15 людей.

Париж і Ер-Ріяд користуються тісними дипломатичними та торговельними відносинами, що охоплюють енергетику, фінанси та зброю. Франція, яка вважає, що Ер-Ріяд є осередком проти іранського впливу на Близькому Сході, зараз намагається балансувати. Берлін уже пообіцяв призупинити продаж зброї саудитам у зв'язку із убивством Хашоггі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.