Франція через протести розгорнула війська на острові Реюньйон

Четвер, 22 листопада 2018, 20:45

Франція розгорнула війська для того, щоб заспокоїти насильство на острові Реюньйон в Індійському океані на тлі протестів проти підвищення цін на пальне у країні, які переросли в грабежі та сутичики.

Про це пише AP.

Школи на острові закриті вже третій день поспіль через блокування з боку протестувальників, згідно з заявою місцевої адміністрації.

В суботу протести зупинили велику частину Франції, оскільки 300 тисяч людей у люмінесцентних жилетах блокували дороги. На Реюньоні протести відзначилися більшими заворушеннями, ніж на материковій частині Франції.

Президент Еммануель Макрон захищає зусилля уряду щодо посилення економіки на Реюньйоні, але також наказав розгорнути війська на острові, називаючи насильство "неприйнятним". Французькі військові не надали докладні відомості про розгортання.

123 людини були заарештовані на Реюньйоні з суботи, постраждали близько 30 працівників поліції.

За дні масштабних протестів "жовтих жилетів" проти підвищення цін на паливо у Франції двоє людей загинули і 552 отримали травми різного ступеня тяжкості.

Макрон наполягає на підвищенні акцизів на пальне. Він заявив, що намагається "змінити звички", відучуючи французів від викопного палива, а цей процес "ніколи не буває простим".

Податки на дизельне пальне зросли на 7 євроцентів, і уряд планує їх ще збільшити в найближчі роки. Податок на бензин збільшили на 4 євроценти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.