Орбан пояснив, чому прихистив македонського екс-прем’єра-втікача

П'ятниця, 23 листопада 2018, 12:33

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан в п'ятницю став на захист рішення Угорщини надати політичний притулок колишньому прем'єр-міністру Македонії, назвавши його союзником і звинувативши систему правосуддя Македонії в політичних іграх.

Про це пише агентство Reuters посилаючись на інтерв'ю Орбана радіостанції mr1.

Колишнього прем’єр-міністра Македонії Ніколу Груєвські засудили до двох років тюрми за зловживання владою при покупці урядового броньованого "мерседеса". Груєвські, щоб уникнути ув’язнення, втік з країни і отримав політичний притулок в Угорщині.

Македонія офіційно попросила про екстрадицію колишнього прем’єра-втікача.

Орбан сказав, що він та Груєвські, який пішов у відставку в 2016 році після десятирічного перебування при владі, працювали пліч-о-пліч, щоб зупинити масову міграцію через Балкани, що зробило Македонію і особисто Груєвські його союзником.

"Я знаю цю людину, він був моїм колегою довгий час. Було б набагато складніше, а то й неможливо, захистити угорський кордон без нього", - сказав Орбан.

"Зі своїми союзниками поводяться справедливо. Якщо він звертається до нас, він може очікувати належного процесу. Ми не можемо поставити його над законом, але ми можемо поводитись із ним відповідно до належного процесу", - зазначив угорський прем'єр.

Орбан відкинув критику міжнародної спільноти стосовно допомоги Груєвські втекти від правосуддя на батьківщині. Він заявив, що судовий процес у Македонії проти Груєвські має політичний характер.

"У Македонії відбуваються складна політична боротьба і політичні ігри, і система правосуддя є частиною цього. Македонський процес не має на нас ніякого впливу", - заявив Орбан.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: