В Європарламенті обговорять можливість нових санкцій проти РФ - євродепутат

Понеділок, 26 листопада 2018, 12:28

В Європейському парламенті обговорять можливість введення санкцій стосовно Росії через агресію в Керченській протоці до українських суден.

Про це заявила євродепутат Ребекка Гармс на прес-конференції в Києві, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Тиждень тому в Європарламенті відбулися дискусії щодо можливої ескалації ситуації в Азовському морі, зокрема, в Керченській протоці. Я та інші колеги говорили про те, що в разі можливої ескалації необхідно ввести нові, більш жорсткі санкції. Через те, що сталося вчора і сьогодні, ця дискусія відбудеться знову, через кілька днів", - сказала Гармс.

За її словами, не можна нічого не робити у відповідь на порушення міжнародного морського права.

Гармс зазначила, що реакція глав зовнішньополітичних відомств країн ЄС на ситуацію в Азовському морі недостатня.

"Усі реакції на даний момент, усі існуючі реакції міністрів закордонних справ Євросоюзу, а також віце-президента Єврокомісії Федеріки Могеріні мають лише попередження не розвивати далі конфлікт і не робити подальше загострення, але вони наразі не мають жодних висновків з цього", - сказала вона.

Нагадаємо, Україна закликала Європейський Союз і держави-члени відреагувати на використання сили Росією в Керченській протоці новою хвилею санкцій.

У неділю ввечері ЄС у своїй заяві закликав Росію відновити свободу руху в Керченській протоці і не загострювати ситуацію в Азовському морі.

Брюссель також закликав всі сторони діяти стримано в Азовському морі, хоча в даній ситуації Україна не вчинила жодних провокативних або незаконних дій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.