Дві третини жителів Франції підтримують "паливні" протести - опитування

Середа, 28 листопада 2018, 17:41

Дві третини жителів Франції підтримують протести "жовтих жилетів" проти підвищення цін на паливо і майже 80% відхиляють заходи, запропоновані президентом Еммануелем Макронома.

Про це свідчать результати соціологічного дослідження Opinion Way, повідомляє AFP.

66% опитаних заявили, що підтримують протести, викликані більш високими податками на паливо, які тривають протягом останніх 12 днів.

Тільки 32% респондентів заявили, що вони виступають проти руху, що спричинив економічний зрив, коли демонстранти блокували дорожній рух.

Опитування було проведено у вівторок після того, як Макрон спробував втихомирити заворушення, взявши на себе зобов'язання відкласти підвищення податків в майбутньому, коли міжнародні ціни на нафту зростуть.

Макрон також пообіцяв провести тримісячне публічне обговорення, спрямоване на розробку дорожньої карти, яка допоможе Франції перейти до економіки з низьким рівнем викидів вуглецю, не караючи при цьому сім'ї з низькими доходами.

Але він відмовився скасувати збільшення податку на паливо, який повинен набути чинності в січні, заявивши, що це необхідно для боротьби з забрудненням.

78% опитаних заявили, що оголошені президентом заходи були "повністю" або "в основному недостатніми".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.