Чорногорія вимагає доступу до посольства Сербії

Четвер, 29 листопада 2018, 16:33

Чорногорія попросила посольство Сербії у Подгориці надати компетентним органам доступ до будівлі диппредставництва, де перебуваж Бранка Міліч, звинувачена у спробі теракту в день парламентських виборів у 2016 році.

Про це повідомляє телерадіокомпанія RTCG.

Бранка Міліч є однією зі звинувачених у справі про спробу перевороту в день парламентських виборів 16 жовтня 2016 року. Вона залишила суд кілька днів тому і переховується у посольстві Сербії.

У четвер міністерство закордонних справ Чорногорії викликало посла Сербії Зорана Бінгулака на розмову.

"Державний секретар МЗС Зоран Янкович відповідно до Віденської конвенції про дипломатичні зносини передав послу Бінгулаку запит на доступ до посольства Сербії для компетентних органів Чорногорії" - заявили у МЗС Чорногорії.

Подгориця просить надати доступ до будівлі посольства на підставі ордеру на арешт Бранки Міліч, виданого Вищим судом Подгориці.

Посол Сербії пообіцяв передати прохання відповідним органам у Белграді.

Нагадаємо, 16 жовтня 2016 року в день парламентських виборів у Чорногорії заарештували 20 громадян Сербії, звинувативши їх у плануванні збройних нападів на державні установи.

Пізніше, крім лідерів проросійської опозиції Андрія Мандича і Мілана Кнєжевича, в спробі держперевороту звинуватили двох росіян - Едуарда Шишмакова і Владіміра Моісеєва та дев'ятьох громадян Сербії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.