Потепління відносин з Польщею: посол анонсував інтенсивний період співпраці

П'ятниця, 25 січня 2019, 20:26

В українсько-польських відносинах наступає "новий, інтенсивний період співпраці", який характеризуватиметься значною кількістю зустрічей та двосторонніх візитів.

Про це у коментарі "Укрінформу" в кулуарах форуму "Європа-Україна" у Ряшеві заявив посол України в Польщі Андрій Дещиця.

"Учора відбулася зустріч керівництва парламентів, співголів парламентської асамблеї Україна-Польща, керівників груп дружби Україна-Польща і засідання Українсько-польського форуму партнерства. Це показує новий інтенсивний період у співпраці, контактах і переговорах. Сподіваюся, що ще до парламентських виборів в Україні і Польщі відбудеться кілька візитів, а це означає ще глибший діалог", - підкреслив Дещиця.

Раніше віце-прем’єр Павло Розенко заявив, що Україна готова спілкуватися з Польщею про відновлення пошукових та ексгумаційних робіт.

У четвер, 17 січня, Конституційний суд Польщі ухвалив рішення, яке у перспективі матиме позитивний вплив на українсько-польські відносини.

Суд постановив, що положення поправки до Закону про ІПН у частині, що стосується "злочинів українських націоналістів", є неконституційними. Україна неодноразово протестувала проти цих норм.

Президент Порошенко заявив про готовність далі працювати над зміцненням українсько-польських взаємин після цього рішення суду.

Читайте детальніше у статті "Крок від прірви: Варшава розблокувала історичний діалог із Києвом".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: