В ЄС заявили про високий ризик виходу Британії без угоди

Вівторок, 29 січня 2019, 11:13

Існує високий ризик того, що Велика Британія випадково вийде зі складу Євросоюзу без угоди.

Про це заявила заступник головного переговірника ЄС з питань Brexit Сабін Вейан, повідомляє ВВС.

"Існує дуже високий ризик краху, не за задумом, а випадково...Такий сценарій не вимагає від кого-небудь вживати жодних дій або приймати будь-які рішення", - сказала Вейан.

Вона сказала, що велика частина обговорення угоди про вихід у Британії була "вільна від будь-яких знань" про те, що вона насправді містить.

За її словами, лідери ЄС були стурбовані щодо можливості продовження дворічного процесу за статтею 50, тому що Brexit "поглинає політичну енергію" для вирішення інших питань.

Вона додала, що таємничість і впевненість Терези Мей щодо невеликої групи людей стали "перешкодою" в отриманні підтримки для угоди з ЄС.

Вейан також заявила, що під час багатомісячних переговорів з британськими колегами широко обговорювалися інші варіанти щодо ірландського кордону окрім так званого "запасного механізму", через який парламент Британії зрештою відхилив угоду.

Нагадаємо, парламент Британії сьогодні проведе дебати і голосування щодо низки поправок до угоди про Brexit, одна з яких стосується найбільш спірного питання – кордону між Північною Ірландією та Республікою Ірландія.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.