Орбан: для свого захисту Будапешт не може покладатись виключно на НАТО

П'ятниця, 15 лютого 2019, 10:45

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Будапешт не може базувати свою безпеку виключно на НАТО, а угорські військові повинні мати можливість захищати країну з "будь-якого напрямку".

У інтерв'ю угорському журналу Figyelő, опублікованому в четвер, Орбан сказав, що країна здійснює багаторічний процес військового розвитку, в результаті якого Угорщина матиме "значну ударну силу" і зможе захиститися від "нападу з будь-якого напрямку самостійно", повідомляє Politico.

"Я належу до тих, хто вважає НАТО важливим, але я не думаю, що військова безпека Угорщини може ґрунтуватися на НАТО. Ми повинні бути в змозі відвернути атаки власною силою", - сказав угорський прем'єр-міністр.

Орбан дав інтерв’ю після візиту державного секретаря США Майка Помпео в Будапешт. Дві країни уклали договір про двосторонню оборонну операцію і обговорили потенційну покупку ракет.

Закликаючи до створення об'єднаних європейських збройних сил, а також закликаючи європейців протистояти російській загрозі без допомоги США, Орбан також підкреслив, що Угорщина повинна мати найкращі економічні відносини з Москвою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.