Орбан поскаржився Помпео, що США ігнорують напади на угорців Закарпаття

П'ятниця, 15 лютого 2019, 11:11

Прем’єр Угорщини Віктор Орбан поскаржився держсекретарю США Майку Помпео на відсутність американської реакції на підрив спілки угорців в Ужгороді минулого року.

У інтерв’ю тижневику Figyelő Орбан розповів, що під час переговорів з Помпео він підняв питання захисту інтересів закарпатських угорців, повідомляє видання 888.hu.

Орбан порівняв вибух у спілці угорців, внаслідок якого ніхто не постраждав, з подіями у Ємені.

"Ми обговорили, що для Угорщини є неприродною ситуація, коли за кілька кілометрів від східного кордону НАТО в офісі угорців вибухає бомба й ніхто не каже ані слова. Америка також. Між тим, якщо щось вибухає, наприклад, у Ємені, це стає міжнародним питанням", - заявив Орбан.

Нагадаємо, в лютому 2018 року в Ужгороді двічі займалася будівля Товариства угорської культури Закарпаття KMKSZ. 4 лютого зловмисники кинули пляшку із запальною сумішшю у вікно будівлі. 27 лютого на підвіконня будівлі товариства угорців було встановлено та підірвано саморобний вибуховий пристрій.

Перший напад провели двоє громадян Польщі. За нападниками стояли представники відверто проросійської польської партії, а замовлення вони отримали з Німеччини.

Читайте також: "Теракт на 5 держав та польська фаланга Путіна: хто стоїть за підпалом спілки угорців в Ужгороді".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.