Brexit: у Брюсселі наступного тижня відбудеться новий раунд переговорів

П'ятниця, 15 лютого 2019, 13:49

Британський міністр з питань Brexit Стівен Барклай та лідер опозиції Джеремі Корбін наступного тижня відвідають Брюссель для переговорів з головним переговірником ЄС Мішелем Барньє.

Про це повідомляє AFP.

"Двері пана Барньє завжди відкриті", - заявив речник ЄС, підтверджуючи, що, як очікується, Барклай відвідає штаб-квартиру ЄС у понеділок, а Корбін - у четвер.

Прем'єр-міністр Тереза Мей також має приїхати до Брюсселя наступного тижня, але її візит поки не підтверджений.

Корбін раніше висловив думку, що британський парламент врятує угоду про Brexit, якщо лідери ЄС обіцяють дозволити Британії залишитися в митному союзі ЄС.

Мей і багато її консервативних депутатів відкидають цю ідею, але Барньє і президент Ради ЄС Дональд Туск назвали її "цікавою".

Нагадаємо, у четвер Палата громад парламенту Великої Британії не підтримала підхід уряду Терези Мей до реалізації виходу країни зі складу Євросоюзу.

Минулого тижня після зустрічей у Брюсселі британська прем'єрка заявила, що має намір забезпечити вихід країни з ЄС згідно із запланованими термінами.

В офіційній спільній заяві за результатами переговорів йдеться про те, що ЄС і Британія продовжать переговори щодо пошуку рішень для виходу з глухого кута навколо угоди про Brexit.

Однак у ЄС наголошують, що нових переговорів щодо угоди не буде.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: