Макрон розкритикував рішення ЄНП щодо партії прем’єра Угорщини

П'ятниця, 22 березня 2019, 19:09

Президент Франції Еммануель Макрон розкритикував компроміс, досягнутий в Європейській народній партії, щодо призупинення, але не виключення партії прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана "Фідес".

Про це повідомляє видання Euractiv.

Макрон спершу відзначив, що він не пов'язаний з ЄНП. Його партія "Вперед, республіко!" вважається близькою до ліберальної групи ALDE, хоча офіційно вона не є її членом. Потім він зазначив, що не розуміє рішення ЄНП.

"Я виступаю за ясність. Я не думаю, що це було ясно. Я не розумів, де збираються сидіти депутати пана Орбана після європейських виборів. Я розумію, що вони будуть сидіти з ЄНП. Тому я розумію, що нічого не змінилося. Тому це хороша новина для ЄНП і для пана Орбана. Я не думаю, що це хороша новина для європейського проекту, його когерентності і ясності його ідей", - сказав Макрон у п’ятницю журналістам в Брюсселі.

Він пояснив, що у нього дуже хороші особисті стосунки з Віктором Орбаном, але додав, що є "питання, які повинні бути зрозумілі", і що деякі речі "несумісні".

Орбан: Угорщина хоче нових лідерів для Європи після виборів в Європарламент

"Це рішення шалено нагадує мені інші рішення, які приймалися протягом багатьох років, вони полягали в тому, щоб надати перевагу кланової логіці на шкоду силі ідей", - сказав президент Франції.

"У мене є особлива думка для Жана-Клода Юнкера і всіх членів ЄНП, які відчули себе ображеними і які просили якоїсь ясності. Вони програли ці вибори", - сказав Макрон.

Ультиматум для Орбана: чим завершиться конфлікт Угорщини з найбільшою партією ЄС

Нагадаємо, Європейська народна партія (ЄНП) вирішила у середу, 20 березня, тимчасово призупинити членство партії угорського прем’єр-міністра Віктора Орбана - це рішення тягне за собою позбавлення партії всіх членських прав.

Зазначимо, що партія "Фідес" не вийшла зі складу Європейської народної партії, хоча Орбан погрожував таким розвитком подій.

13 консервативних партій вимагали виключити партію Орбана через кампанію угорського уряду проти міграційної політики ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: