Кремль звинуватив США у відповідь на ракетне випробування

Вівторок, 20 серпня 2019, 14:48

Речник президента РФ Дмитрій Пєсков заявив, що Владімір Путін вбачає тривалу підготовку Вашингтона до виходу з Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності, про що свідчить останнє проведене у США ракетне випробування.

Про це він заявив журналістам у вівторок, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на російське агентство "Интерфакс".

Пентагон вперше випробував раніше заборонену крилату ракету

Пєсков зазначив, що новина про випробування американської ракети середньої дальності надійшла вчора під час спілкування Путіна і президента Франції Еммануеля Макрона.

"Путін зазначив, що подібні випробування зайвий раз показують, що американці з самого початку вели справу до підриву ДРСМД", - сказав Пєсков, додавши, що за кілька днів, тижнів або місяців "подібні випробування підготувати просто неможливо".

На його думку, це зайвий раз доводить, що "дії не Росії, а США привели до зламу ДРСМД".

РФ каже, що не розгортатиме нові ракети, поки цього не зроблять США

19 серпня Пентагон провів випробування нової крилатої ракети наземного базування, яка за характеристиками була заборонена ДРСМД.

США і Росія вийшли з договору 2 серпня. Адміністрація Трампа заявила про небажання Росії виконувати умови договору. Росія звинуватила США в порушенні угоди.

Читайте також: "Європа за доби гонки озброєнь: як Україні реагувати на смерть ракетного договору США та РФ".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: