Президент Литви скасував візит на форум в Ізраїль, де виступатиме Путін

Вівторок, 21 січня 2020, 18:01

Президент Литви Гітанас Науседа передумав і не поїде до Ізраїлю на заходи, присвячені 75-річчю визволення в'язнів Аушвіца.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Delfi.

Таке рішення глава литовської держави ухвалив в останній момент. Ще в понеділок вранці повідомлялося, що він братиме участь в церемонії в Єрусалимі, яка відбудеться 22-23 січня.

Зеленський і Дуда зустрінуться у Польщі на річниці звільнення Освенцима

Нагадаємо, першим про те, що не поїде до Ізраїлю, заявив президент Польщі Анджей Дуда. Він таким чином висловив протест проти того, що йому, на відміну від президентів Росії і Німеччини, не надали можливості виступити на цьому форумі. Дуду не включили в список спікерів на форумі, який пройде 23 січня в Меморіалі жертв Голокосту Яд Вашем.

На заходи в Ізраїль не поїде і президент Естонії, а Латвію представить прем'єр-міністр.

Прессекретар президента Литви Антанас Бубняліс в понеділок відмовився коментувати BNS зв'язок рішення  Науседи з участю Путіна в заході і спірними історичними заявами Росії. Він лише сказав, що президент вирішив провести більше часу на Всесвітньому економічному форумі в Давосі.

27 січня заходи з нагоди 75-річчя визволення в'язнів Аушвіца пройдуть в Польщі в музеї Аушвіц-Біркенау. 21 січня зранку з'явилося повідомлення, що Гітанас Науседа візьме участь у заходах в Польщі. На ці заходи приїдуть глави та представники 120 країн світу, але не президент РФ Владімір Путін.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.