У Чехії зафіксували два нових випадки коронавірусу

Вівторок, 3 березня 2020, 11:14

У Чеській Республіці підтверджений п'ятий випадок коронавірусу нового типу. Госпіталізована жінка з Еквадору, у якої спочатку був негативний тест.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Novinky.

Жінка з Еквадору подорожувала з американкою, у якій коронавірусна інфекція була виявлена ​​в неділю. Вони обидві навчаються в Мілані.

У епіцентрі коронавірусу в Італії бракує місць у лікарнях та лікарів

"Спочатку тест був негативним, але через два дні він був абсолютно позитивним. Жінка була в ізоляції з суботи, тому подальших контактів не було", - сказав міністр охорони здоров'я Адам Войтех.

Жінки спочатку вилетіли з Мілана до Відня, звідки вони переїхали в Будапешт, потім в Брно і, нарешті, в Прагу. Вони шукали житло через сервіс Airbnb.

Медики встановили контакти обох заражених іноземок. На карантині перебувають 18 пасажирів, водій автобуса, два водії таксі та офіціант ресторану.

Войтех заявив, що в цілому 236 осіб були перевірені на коронавірус в Чехії, і очікується 16 результатів тестів.

Раніше Рада національної безпеки Чехії вирішила призупинити польоти з та до Ломбардії – італійського регіону, де зафіксована найбільша кількість заражень.

Нагадаємо, президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн оголосила про те, що в Євросоюзі підвищили рівень коронавірусного ризику з "помірного" до "високого".

Читайте також: "Втеча від стабільності: як коронавірус вплине на економіку світу, Європи та України"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.