Греція просить Брюссель відновити подорожі "якомога швидше"

П'ятниця, 24 квітня 2020, 10:14

Прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс 23 квітня закликав Європейську комісію розробити план відновлення поїздок "якомога швидше". 

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Euractiv, про це заявили джерела в грецькому уряді.

Виступаючи на відеоконференції лідерів ЄС Міцотакіс, як повідомляється, заявив, що єдиний ринок ЄС існує не тільки для вільного переміщення товарів, а й для переміщення людей.

Греція продовжила карантин до 4 травня

"Нам необхідно прийти до спільного розуміння щодо пересування людей", - сказав він, додавши, що туризм на півдні Європи потребує підтримки. 

Туризм становить близько п'ятої частини економіки Греції і понад чверть робочих місць.

Всупереч обережному підходу в середині квітня, президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн нещодавно сказала португальському телеканалу SIC, що вона позитивно налаштована щодо відпусток цього літа - у "розумний" спосіб. 

Раніше у Греції запропонували запровадити "паспорт здоров’я" для туристів, який підтверджуватиме, що людина не є носієм коронавірусу.

Європейська комісія перебуває у процесі підготовки рекомендацій щодо можливості відновлення подорожей у межах ЄС цього літа. 

Також міністри туризму країн Євросоюзу 27 квітня обговорять можливі дії на національному та європейському рівнях для швидкого відновлення туристичного сектора, який постраждав через пандемію коронавірусу. 

Читайте також: Відпустки епохи коронавірусу: коли Європа почне приймати літаки та туристів з України

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.