Кулеба запропонував ЄС три кроки для країн Східного партнерство на тлі пандемії

Четвер, 11 червня 2020, 20:47

Глава МЗС Дмитро Кулеба запропонував ЄС зробити низку кроків, які б допомогли економікам країн Східного партнерства відновитись після коронавірусної кризи. 

Як повідомили у пресслужбі МЗС, про це міністр заявив в рамках участі у міністерській відеоконференції ініціативи ЄС "Східне партнерство" у четвер. 

ЄС готовий до тіснішої співпраці зі Східним партнерством, але є незмінна умова

Кулеба подякував ЄС за фінансову та гуманітарну допомогу, надану Україні для боротьби з пандемією COVID-19 та її соціально-економічними наслідками. 

Він окремо відзначив важливість підтримки малого і середнього бізнесу, а також вразливих верств населення у регіонах, що найбільше постраждали внаслідок російської агресії. 

У цьому контексті Кулеба запропонував ЄС зробити три кроки для підтримки східних партнерів. Зокрема, розширити програми економічного відновлення ЄС на регіон Східного партнерства.

У ЄС поки не знають, коли може відбутись очний саміт Східного партнерства

Крім того, ЄС може розглянути можливість перенесення ланцюжків постачання товарів ближче до кордонів ЄС, зокрема, до України, а також залучити країни Східного партнерства, і особливо Україну з її потужним транзитним потенціалом, до проєктів у рамках Європейсько-Азійської Стратегії сполучення ЄС.

Як відомо, Європейська комісія підготувала безпрецедентний пакет допомоги у розмірі 750 мільярдів євро, щоб подолати найглибший економічний спад в історії ЄС. 

Лідери ЄС на віртуальному саміті 19 червня обговорять бюджет і фонд відновлення економіки 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.