Кулеба проведе відпустку в Україні і запропонував Маасу зробити те саме

Вівторок, 2 червня 2020, 14:45

Глава МЗС України Дмитро Кулеба розповів, що з огляду на пандемію коронавірусу проведе літню відпустку в Україні і запропонував міністру закордонних справ Німеччини відпочити там же. 

Як повідомляє кореспондент "Європейської правди", про це Кулеба сказав на спільному з Маасом брифінгу у вівторок в Берліні. 

Обоє міністрів відповідали на запитання журналістів про плани на літню відпустку цього року. Маас зізнався, що ще не спланував свій відпочинок. 

Уряд просить французів провести літню відпустку у Франції

"Куди я поїду у відпустку - ще не знаю. Та якщо б і знав, я б не сказав точно, тому що з огляду на теперішню ситуацію і дискусію обов’язково зроблять неправильні висновки", - сказав німецький міністр. 

Кулеба сказав, що планує відпочити цього літа в Україні. 

"Не планую їхати за кордон. У нас дуже красива країна, де можна і з'їздити на море, і погуляти горами", - зазначив міністр. 

"І, принагідно, оскільки Гайко ще не визначився, де йому відпочити, я запрошую його провести літню відпустку в Україні", - сказав Дмитро Кулеба. 

11 країн ЄС домовились про правила безпечної відпустки влітку

Гайко Маас ніяк не відреагував на запрошення. 

Крім того, Кулеба розповів, що Україна веде переговори з країнами Євросоюзу про туристичні поїздки цього літа і розраховує на "сприятливе ставлення". 

Раніше Кулеба заявляв, що уряд України готується ухвалити зміни до карантинних правил, знявши заборону на в’їзд іноземних громадян.

Детальніше про відкриття кордонів для громадян України читайте у статті: Шенген готують до відкриття: як у ЄС змінюють правила для туристів-іноземців

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.