Інтерпол відмовився розшукувати молдовського олігарха Плахотнюка

П'ятниця, 24 липня 2020, 11:27

Інтерпол відмовився включити колишнього лідера Демократичної партії Молдови Володимира Плахотнюка в список осіб, оголошених в міжнародний розшук. 

Про це 24 липня заявила Генеральна прокуратура Молдови, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на молдовське видання NewsMaker.

Генпрокуратура проінформувала, що отримала відповідь від центрального бюро Інтерполу 23 липня, згідно з якою рішення не оголошувати Плахотнюка в міжнародний розшук прийняла комісія з контролю за файлами Генсекретаріату організації.

США готують депортацію молдовського олігарха Плахотнюка

Прокуратура зазначила, що Інтерпол не пояснив причину своєї відмови, та пообіцяла продовжити збирати докази, що свідчать про порушення закону з боку Плахотнюка та фінансові збитки для країни у зв’язку з цим.

У Молдові Плахотнюка звинувачують у створенні злочинної групи, шантажі, обмані і відмиванні грошей. 

В середині червня генеральний прокурор Олександр Стояногло відправив компетентним органам США запит на екстрадицію екслідера Демпартії Плахотнюка. 

Плахотнюк покинув Молдову 14 червня 2019 року і вирушив до США. 13 січня 2020 року держсекретар США Майк Помпео в офіційній заяві оголосив, що США вводять санкції проти Плахотнюка і його сім'ї. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.