Бельгія посилила обмеження на заняття спортом, відпочинок і навчання

П'ятниця, 23 жовтня 2020, 12:40

Бельгія скасує нетермінові медичні операції і введе заборону на присутність глядачів на професійних спортивних заходах, а також обмежить відвідування університетських занять і посилить обмеження на культурні заходи.

Про це у п’ятницю оголосив прем’єр-міністр країни Александр де Кроо, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Politico.

У Бельгії зареєстровано 930 випадків коронавірусу на 100 тисяч жителів за останні 14 днів - це другий найгірший показник в Європі після Чехії. 

Експрем'єрку Бельгії госпіталізували у реанімацію з коронавірусом

За новими правилами, які діятимуть з п'ятниці до 19 листопада, професійні спортивні змагання тепер проходитимуть на порожніх майданчиках, а аматорські - заборонені для учасників, старших за 18 років.

В університетах 20% студентів будуть допущені до навчання на місці, інші повинні стежити за заняттями віддалено. Половина першокурсників можуть відвідувати заняття особисто.

Культурні заклади, такі як театри, концертні зали і кінотеатри, не повинні допускати більше ніж 200 глядачів. 

Бельгія вводить комендантську годину і на місяць закриває бари 

Парки розваг закриються, але магазини і перукарні залишаться відкритими.

З понеділка всі нетермінові операції будуть відкладені на місяць, щоб звільнити місця в лікарнях. 

Раніше бельгійський прем’єр заявляв, що ситуація в сфері охорони здоров'я в Бельгії гірша, ніж у березні, під час першої хвилі пандемії COVID-19. Уряд наказав закрити бари і ресторани по всій країні на чотири тижні. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: