Трамп помилував ексглаву передвиборчого штабу Манафорта і свого свата

Четвер, 24 грудня 2020, 08:14

Президент США Дональд Трамп помилував колишнього главу свого передвиборчого штабу Пола Манафорта і ексрадника Роджера Стоуна, які були фігурантами справи про втручання Росії в американські вибори.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Трамп також помилував Чарльза Кушнера, забудовника та батька свого зятя Джареда Кушнера. Трамп, користуючись правом, наданим Конституцією тільки президенту, видав дві групи помилувань за два дні.

Трамп помилував засуджених фігурантів справи про втручання РФ у вибори в США

Оголошення було зроблено відразу після того, як Трамп прибув в Палм-Біч, штат Флорида, на святковий сезон, разом з Джаредом Кушнером.

Всього Трамп в середу помилував 26 осіб і частково або повністю пом'якшив вироки ще трьом людям. Помилування скасовує покарання, але залишає обвинувальний вирок в силі.

Манафорт відбуває покарання у вигляді позбавлення волі на строк понад 7 років за звинуваченнями, пов'язаними з розслідуванням спецпрокурора Роберта Мюллера. 

Він був визнаний винним в податковому шахрайстві і змові та був засуджений федеральним суддею в березні 2019 року. 

Манафорт повинен був вийти з в'язниці 4 листопада 2024 року. Звинувачення стосувалися його роботи, пов'язаної з Україною в період з 2006 по 2015 рік.

Стоуна засудили близько року тому до 40 місяців в'язниці за неправдиві свідчення у "російській праві". Пізніше Трамп пом'якшив його вирок і звільнив від ув'язнення.

Сват президента США Чарльз Кушнер був звинувачений в ухилянні від сплати податків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.