Німеччина думає над зупинкою авіасполучення через мутації коронавірусу

Середа, 27 січня 2021, 10:33

Німецький міністр внутрішніх справ Горст Зеєгофер заявив, що Німеччина розглядає можливість припинення міжнародних авіаперевезень, посилаючись на подібний підхід Ізраїлю.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на DW.

Мета такої заборони - зупинити поширення нових, більш небезпечних штамів коронавірусу.

Німеччина підтримує обмеження ЄС на експорт вакцин через проблеми з поставками

"Небезпека, яку створюють численні мутації вірусу, змушує нас подумати про рішучі заходи. Це включає значно жорсткіші прикордонні перевірки, особливо на кордонах з зонами підвищеного ризику, а також скорочення майже до нуля авіаперельотів до Німеччини, як зараз робить Ізраїль", - цитує міністра німецький таблоїд Bild.

Газета повідомляє, що канцлерка Німеччини Ангела Меркель попросила Зеєгофера вивчити способи захисту країни від поширення мутацій в неділю.

У вівторок Меркель заявила законодавцям, що вона проти тотальної заборони на поїздки, і в той же час закликала припинити туризм, оскільки епідемія продовжується.

Нагадаємо, німецька авіакомпанія Lufthansa з 1 лютого не пускатиме на борт своїх літаків пасажирів у звичайних медичних масках, а тільки в масках з посиленим захистом класу FFP2 і вище.

Раніше німецька влада оголосила, що 34,1 мільйона громадян, особливо схильних до ризику зараження коронавірусом, отримають респіратори FFP2 через нові штами коронавірусу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.