Болгарія зупинила щеплення вакциною AstraZeneca

П'ятниця, 12 березня 2021, 12:47

Прем'єр-міністр Болгарії наказав призупинити імунізацію населення вакциною AstraZeneca до тих пір, поки  Європейське агентство з лікарських засобів (ЕМА) не відкине всі сумніви щодо безпечності препарату. 

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Novinite.bg.

AstraZeneca скорочує поставки вакцин у ЄС

Болгарський прем’єр прийняв таке рішення після того, як кілька інших європейських країн або призупинили вакцинацію препаратом AstraZeneca в якості запобіжного заходу, або заборонили використання певної партії після утворення тромбів у деяких людей, які отримали укол.

Європейське агентство з лікарських засобів заявило, що вакцину AstraZeneca проти коронавірусу можна продовжувати використовувати, у той час як ведеться розслідування випадків утворення тромбів, які спонукали кілька європейських країн призупинити використання вакцини.

EMA повідомила, що кількість випадків тромбоемболічних ситуацій серед вакцинованих людей - не більша, ніж серед населення загалом. 

Регулятор ЄС не бачить причин зупиняти використання вакцини AstraZeneca

На 10 березня 2021 року надійшли 30 повідомлень про тромбоемболічні ситуації серед близько 5 мільйонів людей, щеплених вакциною AstraZeneca у країнах Європейської економічної зони

Раніше Австрія, а слідом за нею Естонія призупинили використання однієї партії вакцини AstraZeneca в якості запобіжного заходу, поки не будуть розслідувані випадки смерті однієї людини і захворювання у другої.

Регулятор ЄС дійшов висновку, що вакцина не була причиною смерті щепленої жінки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.