Мін’юст Грузії розповів, де тримають затриманого Саакашвілі

Субота, 2 жовтня 2021, 08:08

Затриманий в Грузії експрезидент Михаїл Саакашвілі утримується у в’язниці міста Руставі, за 30 км від Тбілісі. 

Про це заявив міністр юстиції Грузії Раті Брегадзе, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Новости-Грузия".

Громадянин України Михеїл Саакашвілі був затриманий 1 жовтня в одному зі спальних районів Тбілісі. В п’ятницю ввечері поліція оприлюднила відео із затриманим Саакашвілі, де він намагається демонструвати, що не засмучений таким розвитком подій. 

МЗС викликає очільника посольства Грузії через затримання Саакашвілі

"На цьому етапі щодо Саакашвілі проводяться обов'язкові процедури, і після їх завершення він буде заселений в відповідну камеру. Обов'язкові процедури включають різні заходи, в тому числі і медогляд, після чого у нас буде більше інформації", - повідомив Брегадзе в ефірі телеканалу "Руставі 2".

Саакашвілі перебуває в пенітенціарній установі №12 у Руставі, куди, за словами грузинського міністра, колишнього президента перевели з міркувань безпеки.

"Виходячи з ряду питань, які включають безпеку, було прийнято рішення про переведення Саакашвілі до пенітенціарної установи №12. Там забезпечені абсолютно всі умови, які відповідають міжнародним стандартам", - сказав він.

Нагадаємо, Михеїл Саакашвілі пообіцяв у день виборів, 2 жовтня, приїхати до Грузії та оприлюднив квиток на літак на цю дату. 

Втім, 1 жовтня Саакашвілі записав відео нібито з Батумі, заявивши, що вже приїхав у Грузію. 

Представники "Єдиного національного руху" заявили, що він справді у Грузії, та пообіцяли, що Саакашвілі з’явиться на публіці 2 жовтня, щойно закриються виборчі дільниці.

1 жовтня ввечері прем’єр Грузії Іраклій Гарібашвілі заявив про затримання Михеїла Саакашвілі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.