Ганьба ООН і Туреччини по зерну, Орбан йде проти санкцій, Джонсон хоче в Україну: все за вихідні

Дайджест
Неділя, 24 липня 2022, 21:30

Росія всі вихідні намагалася зірвати щойно підписану зернову угоду і про це ми детально розповімо у дайджесті. 

Але це – далеко не єдина тема, що заслуговує на увагу!

Можна навіть сперечатися, хто став головним антигероєм дня – це любителі русні в секретаріаті ООН, які заявили після обстрілу Одеси, що Росія "технічно не порушила домовленість". Чи прем’єр Угорщини Віктор Орбан, який оголосив "хрестовий похід" проти санкцій.

Про це, а також про унікального наркодилера-невдаху, а також про нового посла України в Німеччині замість скандального Андрія Мельника – у недільному дайджесті ЄП.

"Зернова угода"

Головна тема вихідних – зернова домовленість України, Росії та Туреччини, досягнута за посередництва ООН, а також плювок Путіна в обличчя генсеку ООН та Ердогану (це, до речі, цитата).

Перш за все нагадаємо і закликаємо подивитися, якщо ви ще нє: у нас вийшло детальне і цікаве відео пояснення деталей та наслідків цієї угоди: "Зернова угода" після вибухів в Одесі. Чи збережеться вона?

Також ми опублікували аналітику у тестовому форматі про те, чим стамбульська домовленість схожа на "Мінськ" і що її супроводжувало: Що отримає Росія від Заходу у "зерновій угоді" та поза нею.

А тепер до новин.  Фрік вихідних – неназваний посадовець ООН. Він змусив навіть керівництво організації відмежуватися від заяви про "право" РФ стріляти по Одесі.

Утім, із заявою Туреччини теж "все не слава богу" - почитайте її  коментар після обстрілу порту Одеси. Там спершу припускали, що стріляла не Росія, а хтось інший (Нікарагуа? КНДР? Марсіани?)

А от реакції Євросоюзу і США заслуговує на повагу. У Штатах красномовно заявили, що Кремль "використовує їжу як зброю".

Візити та Британія

Трохи про людину, яка має значно кращий імідж ніж ООН – Боріса Джонсона.

Як з’ясувалося, він планує прощальний візит в Україну. Джонсон, який іде у відставку, хоче здійснити третю поїздку в Україну за час війни, щоб побачити президента Володимира Зеленського перед тим, як він покине Даунінг-стріт. А поки Джонсон до нас не доїхав – він зустрічається з українськими військовими на полігоні у Британії

(в Україну хочуть, між тим, і набагато менш проукраїнські особи, наприклад Папа Римський)

Та повернемося до Британії.

По суті, переможець перегонів на посаду прем’єра вже відомий: Сунак назвав себе аутсайдером. А отже, готуємося до прем’єрства Ліз Трасс!

Угорщина і шалений Орбан

Про погане.

У суботу МЗС України довелося відповідати на відверто недружні до України заяви Орбана. Їх було чимало, наведемо лише дві ключові.

По-перше, Орбан "пояснив" хто винний у нападі на Україну (і це, як розумієте, не тільки і не зовсім Росія).

По-друге, він атакував санкційний режим ЄС і закликав до нової стратегії ЄС, бо "санкції провалилися" і "Україна ніколи не виграє війну"

Зброя та опір агресії

Не всі к ЄС такі як Орбан.  У Польщі зібрали всю суму на "Байрактар" для України – 22,5 млн злотих.

Поляки віддають навіть своє життя за Україну. Також на фронті загинули Двоє американців, канадець та швед.

Тим часом США серйозно розглядають можливість оголошення Росії державою-спонсором тероризму 

Інші цікавинки

Цього тижня Литва відновила залізничний транзит до Калінінграда, що стало першим суттєвим послабленням санкцій проти РФ.

Німецькі ЗМІ дізналися можливу кандидатуру нового посла України замість героя багатьох новин Андрія Мельника

У Польщі вирішили проблему українців щодо перетину кордонів у ЄС.

І на завершення смішна новина: у Бухаресті законослухняний наркодилер пішов у поліцію через "віджату" посилку з кокаїном

Ще більше новин читайте на сайті "Європейської правди"! І нагадуємо, що наш дайджест можна отримувати у телеграмі ЄвроПравди, де ми постимо лише найважливіше.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.